Posted on Leave a comment

Tottenham dvakrat zaostaja in remizira z 2:2 proti Man Unitedu

MANCHESTER, Anglija (AP) – Tottenham je v nedeljo dvakrat zaostal proti Manchester Unitedu v Premier ligi z 2:2, ko se je britanski milijarder Jim Ratcliffe udeležil svoje prve tekme, manchester united dresi odkar je dosegel dogovor o delnem prevzemu Old Trafforda.

Ratcliffov dogovor o nakupu 25-odstotnega deleža in prevzemu nadzora nad nogometnimi operacijami je prinesel nekaj upanja klubu, ki je pod svojimi lastniki, družino Glazer, padel z vrha angleškega prvenstva.

Toda pot je daleč nazaj in navijači bodo še naprej protestirali proti vpletenosti Američanov, ne glede na to, kako zmanjšana je, Ratcliffe pa bo iz prve roke videl izziv, ki ga sprejema v remiju s Spurs.

71-letni Ratcliffe, ki je odraščal ob navijanju za United, je sedel poleg nekdanjega trenerja Alexa Fergusona v direktorski loži na Old Traffordu in moral počakati le tri minute, da je slavil, ko je poletni podpis Rasmus Hojlund zadel strel v streho. mreže.

Richarlison je v 19. minuti iz kota zadel za izenačenje in dosegel svoj šesti zadetek na prav toliko tekmah Premier lige, toda Marcus Rashford je v 40. minuti gostitelje znova popeljal v vodstvo, potem ko je s Hojlundom izvedel ena-dva.

Cristian Romero je v sodnikovem dodatku zatresel prečko Uniteda, 49 sekund v drugem polčasu pa je Rodrigo Bentancur izenačil Spurse, potem ko je izkoristil nekaj površne domače obrambe.

Zdelo se je, da bodo gostje Angeja Postecoglouja najverjetneje zmagali, vendar se je United izognil 10. porazu Premier League v sezoni pred Ratcliffom in njegovo ekipo INEOS.poceni nogometni dresi

Z vidika Uniteda so se stvari začele idealno.

Rashford je odigral ena-dva s Hojlundom ob robu 18-metrovke, nato pa je sledil dotik z nizkim strelom v spodnji kot.Angleški napadalec je med proslavljanjem naredil govorečo gesto z roko, kar se je zdelo sporočilo za tiste, ki so ga spraševali.

Rashford je bil blokiran, ko je poskušal dodati še enega, toda Spurs so se v sodnikovem dodatku približali, Romero pa se je sam zagnal v kot in z glavo poslal prečko.Ekipa Postecoglouja ni bila malodušna zaradi skorajšnjega zgrešenega zadetka in je v drugem polčasu prinesla izenačene trenutke.

Werner je zadržal žogo na levi strani in odigral proti Bentancurju, ki se je odpeljal v polje, mimo Evansa in nadaljeval z izenačenjem Spurs.Richarlison je izsilil nizko obrambo Onane, Werner pa je zaskočil, ko je bilo videti, da bodo gostje najverjetneje dosegli zadetek, vendar niso mogli izkoristiti številnih nizov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja