Posted on Leave a comment

Zakaj Phil Foden manjka na tekmi Manchester Cityja z Nottingham Forestom v Premier League?

Zakaj Phil Foden manjka na tekmi Manchester Cityja z Nottingham Forestom v Premier League?

Razkrit je razlog odsotnosti Phila Fodena na nedeljski tekmi Premier League proti Nottingham Forestu.23-letnik je v tej sezoni v 48 nastopih za Manchester City neposredno sodeloval pri 34 golih, Prodajo Nogometni dresi Španija dvakrat pa je zadel tudi pri četrtkovi zmagi z 0:4 nad Brightonom v Premier League.Manchester City je z zmago na stadionu AMEX omogočil, da so izbranci Pepa Guardiole še naprej v rokah lastne usode, s petimi zmagami na preostalih petih tekmah Premier League pa si lahko Sky Blues zagotovijo četrti zaporedni naslov prvaka.

Foden je v tej sezoni za Manchester City začel že 43 tekem in je Cityzens popeljal do številnih ključnih zmag, med drugim je nedavno dosegel hat-trick proti Brentfordu in Aston Villi v Premier League.Pričakuje se, da bo vsestranski srednji napadalec igral pomembno vlogo tudi v kampanji Anglije na evropskem prvenstvu letos poleti, ko bo ekipa Garetha Southgata junija odpotovala na turnir v Nemčijo.

Anglež je do zdaj z ekipo Sky Blues osvojil že 16 trofej in upa, da bo prihodnji mesec v svojo zbirko dodal še eno medaljo zmagovalca Premier League in pokala Emirates FA.Vendar pa bo 23-letnik v nedeljo izpustil odločilno gostovanje Manchester Cityja na City Ground, kjer se bodo Nebeški modrci pomerili z Nottingham Forestom in poskušali ohraniti pritisk na Arsenal Mikela Artete.

Foden in Ruben Dias sta odsotna na tekmi z Nottingham Forestom, Kje kupiti otroški nogometni dresi pa je po dveh tekmah odsotnosti spodbudil Guardiolo z vrnitvijo na trening prve ekipe.Razkrito je bilo, da je Foden odsoten zaradi bolezni, kar je velik udarec za City za nedeljsko gostovanje v Midlandsu, zaradi istih težav pa manjka tudi osrednji branilec Dias.

Posted on Leave a comment

Nočna izjava Arsenala dokazuje eno stvar o oživljenem boju za naslov prvaka Premier League

nocna-izjava-arsenala-dokazuje-eno-stvar-o-ozivljenem-boju-za-naslov-prvaka-premier-league

Toliko o tem, da je to eden od nerodnih preostalih Arsenalovih popravkov, da ne omenjam ideje, da je bilo dirke za naslov konec. Chelsea je imel za vse to druge načrte, ravno zato, ker ni mogel uresničiti nobenega lastnega načrta igre. Sploh niso mogli storiti veliko nogometni dresi za otroke.

To pomeni, da je na večer, ko je Arsenal s 5:0, ki je morda najboljša predstava Mikela Artete doslej, osvojil tri točke, težko govoriti o Chelseaju. Pozornost bo spet usmerjena v prihodnost Mauricia Pochettina. Osredotočiti se je treba na širše vodenje tega kluba. To je bilo ponižanje, za katerega se je že nekaj časa zdelo, da ga bo Chelsea doživel. Toliko tudi za igralce, ki so se okrepili ob odsotnosti bolnega Cola Palmerja.

Namesto tega jih je Arsenal, ki je bil povsem razpoložen, le poteptal. To je bila ena od tistih tekem, ko bi se lahko za Chelsea končalo veliko slabše, glede na število zapravljenih priložnosti samo v prvem polčasu. Kai Havertz, igralec, ki ga je Chelsea prodal, da bi v tem skoraj nerazložljivem modelu nabora naredil prostor za še več neizkušenih mladincev, je doživel lastno podpisano predstavo. Nemec je dosegel dva zadetka, prav tako Ben White, zmaga pa je za Arsenal postala tako rutinska, da je lahko branilec, ki običajno ni znan po svojih zaključkih, napredoval. Leandro Trossard je že po petih minutah odprl vse tekme, da je bila tekma komajda še prava tekma v kakršnem koli pomenu besede.

Tudi največja zmaga Arsenala nad Chelseajem v zgodovini je bila precejšen preobrat v zgodovini. Včasih je bil to dvoboj, ki ga je Arsenal najbolj sovražil prav zato, ker so v boju utrjene ekipe Chelseaja točno vedele, kako ga premagati, in skoraj vedno so ga tudi premagale. Zdelo se je, da se to zgodi ne glede na okoliščine, celo v sezoni 2015/16, ko je bil Chelsea v še slabšem ligaškem položaju kot zdaj.

Namesto tega so bili Pochettinovi izbranci popolni možni nasprotniki. Arsenal je oživel. Ne smemo pozabiti, da je Artetova ekipa prišla na to tekmo, potem ko se je z zmago z 2:0 pri Wolvesu pravkar vrnila na pravo pot. To bi lahko bil nevaren dvoboj, ki bi jim lahko spet pokvaril začetek sezone. Zgodilo se je ravno nasprotno. Arsenal zdaj spet z veliko večjim zagonom gleda na to trofejo. To se nadaljuje.

Pri tem je mogoče, da je bil izpad iz Lige prvakov prejšnji teden najboljša stvar, ki se je lahko zgodila Arsenalu. Zdaj imajo med tekmami čas in prostor za dihanje. Prav tako, kar je najpomembneje, imajo vodstvo.

V tem je nekaj iluzije, čeprav ne toliko kot pri tej ekipi Chelseaja. Arsenal je odigral eno tekmo več kot Liverpool in dve več kot Manchester City.

Obstaja verjetnost, da se bo to število izničilo. Vendar pa je Arsenal za zdaj naredil, kar je bilo v njegovi moči. In morda se bodo stvari spremenile.

Tako kot v primeru poraza Bayerna v Münchnu bi lahko tudi v tem primeru koledar in kontekst bolj pomembno vplivala na dejansko razpredelnico in uvrstitev. Če City ne bi bil v polfinalu pokala FA – in bi namesto tega konec tedna zmagal na rutinski ligaški tekmi -, bi bil še vedno na otipljivi razdalji od vrha, ti rezultati pa bi bolj spominjali na Arsenal, ki se drži.

Dve zaporedni zmagi pred naslednjo tekmo prvakov pa sta pripomogli k spremembi psihologije predtekmovanja. Zdaj je City pod pritiskom, da se odzove. Liverpool bo vsaj naslednjo tekmo odigral v sredo zvečer proti Evertonu. Vse oči bodo uprte v te tekme, da bi videle, kaj se bo zgodilo, in opazovale njihovo prepričanje, ko se bo zadnji dan še bolj približal.

O Arsenalu ne more biti več veliko dvoma, tudi če upoštevamo lahkotnost te zmage.

“Razlike so tako majhne in včasih na dan ne moreš biti boljši od nasprotnika ali pa v določenih trenutkih nimaš potrebne sreče, toda kaj moraš storiti? Odzvati se moraš in se soočiti s trenutkom, ta trenutek pa je lep,” je dejal Arteta.

“Za to smo delali devet mesecev. Zato se moraš z njim vsekakor soočiti na pravi način, ceniti tisto, kar imamo, in predvsem verjeti. Če si to sposoben početi devet mesecev, si sposoben tudi zmagati, vendar moraš najprej verjeti in dosledno delati to, kar si delal, nič drugega.”

Sami bi si lahko stvari precej otežili. Naredili so ravno nasprotno in uživali v eni najbolj ekspresivnih tekem v tej sezoni. In to proti domnevnemu tekmecu. Arsenal se bo v nedeljo naslednjič pomeril s svojimi največjimi tekmeci, in sicer na veliko težji preizkušnji. Tottenham Hotspur ne bo imel enakega pričakovanja, da bi Arteta lahko uničil njegov izziv za naslov. Arsenal je videti dobro razpoložen. Vsaj videti je, kot da lahko to storijo do zadnjega dne.

Kar zadeva Chelsea, je vse tako brezciljno. Vsakič, ko se zdi, da uživajo v občutku izboljšanja, otroški nogometni dresi jih popolna brezvoljnost ekipe vrne nazaj. Ni prave smeri.

To je zagotovilo, da je bila ta tekma enosmerna. Havertz je to ponazoril s prvim pomembnim trenutkom na tekmi, ko je preprosto stekel naravnost skozi Chelsea, nato pa je Declan Rice storil enako in pripravil Trossarda za enostaven zaključek. Ni bilo tako preprosto, kot je menil White, saj je imel veliko prostora po kotu za svoj prvi zadetek, nato pa je vse skupaj zaključil z vodenim volejem. Morda to ni bilo namerno, ne da bi ga to skrbelo. Havertzova dva zaključka za 3:0 in 4:0 sta bila zagotovo namerna. Arsenal je želel povzročiti čim večjo škodo.

Medtem ko se bo o Pochettinovi prihodnosti zdaj razpravljalo okoli igre, obstaja verjetnost, da bo Chelsea le vztrajal. Hierarhija se zaveda, da ima večje težave.

Klub je v moderni dobi le redko doživel večje poraze. Stvari so se spremenile, nenazadnje tudi v tekmi za naslov.

Posted on Leave a comment

Kako je Liverpool zaradi poraza z Man Unitedom izgubil tekmo za naslov

Nogometni dresi Euro 2024 V nekem drugem svetu je bil prelomni trenutek v vladavini Erika ten Haga v Manchester Unitedu poraz proti Liverpoolu. Toda namesto začetka konca zanj je Jurgen Klopp v zmagovalnem krogu ostal brez zmag, ki bi lahko pripeljale do srebrnih medalj. To bo morda v uteho Unitedu, ki je v svoji mučni kampanji, vendar je med tem, ko so se sami spotaknili, povzročil, da se je Liverpool spotaknil.

Izid 4:3 v pokalu FA je končal prizadevanja za četveroboj in, kot je dejal Klopp, “je bil kot katastrofa, saj smo bili tako dobri in smo ga vseeno izgubili”. Rezultatu 2:2 v Premier ligi sta sledila dvojna poraza Liverpoola na Anfieldu, z Atalanto in v nedeljo s Crystal Palace. “Nisem prepričan, da nam je to, kako smo se spopadli s tekmama z Unitedom, še posebej pomagalo,” je dejal Klopp.

Če to kaže, da so njegovi miselni pošasti izgubili živce v odločilnem tednu, dresi za otroke se je razplet Liverpoola čutil vzrok utrujenosti in oblike, prej plodne strani, ki se je izkazala za slabo v obeh poljih, ekipe, ki se je kot igralci vrnila, so v teoriji tako močni, kot so bili več mesecev, vendar so pravkar dostavili dva najslabša rezultata kampanje.

Andy Robertson, redka izjema po svojem dinamičnem nastopu proti Sheffield Unitedu in odstranitvi gola, da bi zavrnil Palace, je poudaril težave na obeh straneh. “Trenutno imamo težave z ohranjanjem čistih kartonov,” je dejal. Na devetih tekmah niso imeli nobene, na 19 tekmah pa tri, saj se je Liverpoolova formula, po kateri so nasprotniki prestopali, a so bili boljši, izkazala za pomanjkljivo. Težava pri pridobivanju 27 točk iz izgubljenih položajev je v tem, da je treba najprej izgubiti. Dvakrat v štirih dneh jim ni uspelo spremeniti poraza v zmago.

“Fantje pred golom morajo biti boljši,” je dodal Robertson. “Toda fantje zadaj, kot obrambna enota v celoti, moramo biti boljši.” Kloppovo analizo zmagovitega zadetka, ki ga je dosegel nemarkiran Eberechi Eze – “to se ne more zgoditi” – bi lahko uporabili za marsikateri gol, ki so ga prejeli. Medtem ekipa, ki je v vseh tekmovanjih dosegla 127 zadetkov, na zadnjih dveh tekmah ni dosegla nobenega. V zadnjih treh so dosegli dva gola iz 68 strelov: ker je bil en strel Mohameda Salaha kazenski, se je to število zmanjšalo na enega iz 67 poskusov v vseh drugih fazah igre.

Številke se pri posameznikih odražajo na različne načine. Salah na štirih tekmah ni dosegel zadetka na odprtem igrišču; ni si povrnil jesenskega sijaja. Zabavna nepredvidljivost Darwina Nuneza pred golom je lahko navdušujoča, ko drugi dosegajo zadetke, a je frustrirajoča, ko jih ne, zato ga je Klopp odstranil že na treh zaporednih tekmah. Diogo Jota je zaradi svojega gibanja in zaključevanja edinstven v tem moštvu, vendar je verjetno, tako kot Trent Alexander-Arnold, Liverpool potreboval vsakega, ki je bil popolnoma pripravljen pred dvema tednoma, da bi lahko v celoti prispeval zdaj.

Nekaj podobnega lahko rečemo tudi za Curtisa Jonesa, ki je bil ob poškodbi v življenjski formi, vendar se ni vrnil na isti ravni. “Nekakšen ritem,” je razmišljal Klopp, ki je začutil, da ga je ob svoji vrnitvi pogrešal tudi Dominik Szoboszlai. Na vseh oddelkih je čutiti, da bi moral biti Liverpool vedno močnejši, a je dejansko šibkejši, kot je bil.

V sredini igrišča sta bila zaradi poškodb preobremenjena Wataru Endo in Alexis Mac Allister. Morda se vsak od njiju zdaj trudi: Argentinec je do zadnjih dveh tekem prikazoval vrhunske predstave, Japonec pa zdaj začenja spominjati na novinca, ki je imel jeseni težave, in ne na odkritje, ki je bilo pozimi v ospredju. “Ali sta Wataru in Macca v zadnjih nekaj tednih igrala nekoliko preveč? Morda,” je dejal Klopp. “Bila sta najbolj uporabljena, zlasti Macca.”

Brez te energije je imela Palace v sredini igrišča toliko prostora, Otroški Nogometni Dresi kot da bi igrala proti Ten Hag’s Unitedu. “Proti žogi smo bili popoln stroj,” je dodal Klopp s poudarkom na pretekliku. Liverpool je morda izgubil svojo fizično prednost, saj ga je izčrpalo pol stoletja energičnih tekem. “Crystal Palace je imel veliko preveč nogometnih trenutkov, ko smo tekli v napačno smer,” je Klopp povzel, kako je Liverpool izgubil svojo pot.

Vse to je izpostavilo obrambo. Kostas Tsimikas je proti Atalanti preživel šokantnih 45 minut. Joe Gomez, ki je bil še pred kratkim izjemen, se je umiril. Ibrahima Konate je bil nezanesljiv, ko ga je Liverpool potreboval, da bi bil bolj dosleden in trden; celo izjemno zanesljivi Virgil van Dijk je imel težak teden.

Če se vrnemo malo nazaj, se je zdelo, da lahko Liverpool ne glede na to, kdo manjka, zmaga povsod in z vsakim. Včasih se je bilo mogoče čuditi uspehu neustrašnih podprvakov. Toda daljša izpostavljenost nogometu prve ekipe je lahko nevarna. Za Jarella Quansaha je bil Old Trafford predaleč, ko je bil kriv za gol Bruna Fernandesa. Za Caoimhina Kelleherja je bila to Atalanta, ko je storil napako pri dveh golih. Za Conorja Bradleyja zadnje predstave niso bile tako živahne in brezhibne, kot so bile januarja in februarja.

To pomeni, da v ekipi nenadoma le redki igrajo dobro; v času sezone, ko Kloppove ekipe pogosto strmo krenejo naprej. Ko so leta 2022 prejšnjič osvojili četveroboj, so vrhunec dosegli aprila. Zdaj je večina – vključno s Kloppom, katerega izbor ekipe proti Atalanti je zdaj videti še bolj zgrešen – najbolje videti na prejšnjih tekmah. Morda jim je United stopil v glavo. Toda Liverpool, ki je na Old Trafford v pokalu FA odšel s tremi porazi na 36 tekmah, je zdaj izgubil tri od šestih. In United jim je morda pomagal izločiti jih iz Lige Evropa in tekme za naslov.

Posted on Leave a comment

Alejandro Garnacho: račun X zvezdnika Manchester United “všečkal” objavo, v kateri je kritiziral Erika ten Haga

Uradni račun X Alejandra Garnacha je sprožil polemiko, Otroški Nogometni Dresi potem ko je “všečkal” objavo Marka Goldbridgea, ki je kritiziral menedžerja Manchester Uniteda Erika ten Haga.

Garnacho je bil v soboto zvečer zamenjan ob polčasu, ko so Rdeči hudiči na gostovanju pri Bournemouthu igrali neprepričljiv remi 2:2 v Premier ligi, ki ga je z dvema izenačujočima zadetkoma rešil kapetan Bruno Fernandes, obenem pa so Cherriesi v zadnjem hipu prejeli kazenski udarec zaradi udarca Willyja Kambwale na Ryana Christieja.

Po še enem neprepričljivem rezultatu in predstavi, ki bo le malo ohladila najnovejša ugibanja o prihodnosti Nizozemca na Old Traffordu pod novim solastnikom Sir Jimom Ratcliffom, je Ten Hag pojasnil, da je Garnacho v pripravah na tekmo lahko treniral le v petek, njegova zgodnja sprememba na stadionu Vitality pa je bila motivirana z željo po “popravilu” Unitedove desne strani po pretežno mučnem prvem polčasu.

“Popravili smo jo na desni strani, prevzeli smo večji nadzor nad igro in če bi bili bolj mirni in zbrani, bi lahko zmagali,” je na novinarski konferenci po tekmi dejal Ten Hag.

Dodal je: “Mislim, da smo morali popraviti na desni strani. Nismo igrali dobro, prostori so bili tam. V posesti smo morali tam pripeljati podajalca.

“Garnacho med tednom ni treniral. Šele včeraj. Mislili smo, da bi na to desno stran prinesli nekaj energije in nekaj več kakovosti, kakovosti v smislu sodelovanja in povezanosti.”
“Individualne napake … imamo igralce, ki lahko bolje igrajo z žogo,” je dejal. “Na desni strani se samo spoprijateljite z nasprotnikom. To je tvoja naloga, zapri ga. To je majhen del pri tem, gre za sodelovanje, vendar je glavni del disciplina.”

Nekateri so Ten Hagove komentarje razumeli kot subtilno kritiko Garnacha, Nogometni dresi kompleti ki je izgubil žogo v pripravah na uvodni gol Bournemoutha, ki ga je dosegel Dominic Solanke, voditelj The United Stand Goldbridge pa je tvitnil: “Ni dobro, da na tiskovni konferenci po tekmi pod avtobus vržeš 19-letnika, ki je v tej sezoni za tebe dejansko opravljal delo. Toda po drugi strani se očitno boji, da bi vznemiril večje zaslužkarje.”

Goldbridge je pozneje dodal: “Garnacho je bil v tej sezoni eden naših najboljših igralcev. Prvi polčas je bil slab, vendar je to, da ga je ob polčasu odstranil in ga imel za problem, šala. Mnogi so iz tedna v teden delali veliko slabše in so še vedno na igrišču.”

Garnachov uradni račun z modro kljukico X je nato na platformi sprožil polemiko, saj je “všečkal” oba navedena Goldbridgeova tvita, prvega pa je “všečkal” tudi račun Garnachovega brata Roberta.

Posted on Leave a comment

Nagrade Lige prvakov: Odločitvene drame in osupljivi goli

Z nagradami Lige prvakov smo nagradili najboljše in najslabše akcije v prvih četrtfinalnih tekmah, med katerimi izstopata sijajna brazilska igra Barcelone in kazenska drama na štadionu Emirates.

Četrtfinale Lige prvakov je ta teden postreglo z 18 goli na vseh štirih tekmah, Otroški Nogometni Dresi pri čemer se je zdelo, da nobena stran nima popolnega nadzora nad tekmo. Real Madrid in Manchester City sta si v sodobnem tekmovanju, ki redko razočara, razdelila šest golov, medtem ko so bili v spopadu Arsenala z Bayernom iz Münchna štirje goli enakomerno porazdeljeni in nekaj velikih – in pogumnih – sodniških odločitev.

V prvem je bila Bayernu v nenavadnih okoliščinah zavrnjena kazen, ko so nemški prvaki na Emiratesu vodili z 2:1. David Raya je ob sodnikovem žvižgu odigral žogo čez šestmetrovko pri strelu na gol, nato pa je Gabriel Magalhaes, ki se ni zavedal, da je žoga aktivna, žogo pobral in jo ponovno posadil ter sam izvedel strel na gol. Thomas Tuchel je bil ob polnem času ogorčen nad odločitvijo.

“Mislim, da je bila storjena velika napaka, ker ni bila dosojena kazen za igranje z roko,” je dejal. “Gre za noro situacijo, vendar so položili žogo, žvižga, [Raya] je dal žogo prosto in branilec jo je vzel v roko.

“Najbolj nas jezi razlaga na igrišču. Našim igralcem je dejal, da je šlo za napako otroka in da takšne kazni ne bo dal v četrtfinalu Lige prvakov.

“To je grozljiva, grozljiva razlaga. To pomeni, da sodi žoge z roko. Ne glede na to, ali gre za napako otroka ali odraslega, smo jezni, saj je to velika odločitev proti nam.”

Arsenal je nato zavrnil svoj zahtevek za neposredni udarec, saj je Bukayo Saka v sodnikovem podaljšku padel pod udarcem Manuela Neuerja.

Le 26 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom – in ob množicah na Emiratesu, ki so zahtevale odločitev – je sodnik Glenn Nyberg menil, da je bil Saka tisti, ki je sprožil stik z vratarjem, in zavrnil pritožbo. Tudi tokrat je Nyberg sprejel drzne odločitve, zaradi katerih je ta neodločen izid povsem v znamenju nevtralnih gledalcev.

Barcelona je naredila velik korak k prvemu polfinalu Lige prvakov po petih letih, potem ko je na Parc des Princes v trilerju s petimi goli premagala Paris Saint-Germain.

Španci so se razlikovali predvsem zaradi Raphinha, ki je s sijajnim zadetkom dosegel svoj prvi gol v Ligi prvakov. Prihodnost 27-letnika v Kataloniji je še vedno v zraku, vendar je proti PSG dokazal, da lahko spreminja tekme na najvišji ravni. Rezultat je odprl z odločnim zaključkom s stranskim nogometom, nato pa z dvema goloma v uvodnih petih minutah drugega polčasa vzpostavil pariteto, potem ko je PSG po polčasu prišel na igrišče z dvema goloma.

Drugi zadetek Raphinhe je bil čudovit, saj je po Pedrijevem podajanju z voleja prelisičil vratnico in s strelom zaključil v skrajni kot. Odlična predstava nekdanjega igralca Leedsa, ki se zdi, da mora na Camp Nouu nekaj dokazati.

Gol tedna

V senzacionalnem tednu Lige prvakov je bilo veliko odličnih golov, Euro 2024 Dresi saj sta Real Madrid in Manchester City dosegla kar tri osupljive zadetke.

Najboljši je bil izenačujoči zadetek Federica Valverdeja za izid 3:3 na Bernabeuuu, ko je srednji igralec z volejem povezal prečenje Viniciusa Juniorja. Čudovita tehnika Urugvajca.

Borussia Dortmund je v štirih minutah tekme z Atleticom Madrid doživela nočno moro, saj je doživela šokanten začetek. Gregor Kobel in Ian Maatsen sta za to enako kriva, saj sta španskemu moštvu podarila otvoritveni gol.

Posted on Leave a comment

Man City in Real Madrid sta odigrala nesramen remi; Arsenal rešil remi v ligi CL

Uvodne minute so se začele izenačeno, Arsenal pa je prvi streljal na gol, ko je Gabriel Martinelli z roba kazenskega prostora streljal tesno mimo.

Toda s prvim strelom na gol so prevzeli vodstvo. Bukayo Saka, Otroški Nogometni Dresi zaradi katerega je bil Alphonso Davies že predčasno izključen, je prodrl v notranjost, nato pa žogo ukrivil mimo Manuela Neuerja in poskrbel za predčasno vodstvo svojega moštva.

Ben White bi lahko podvojil njihovo vodstvo, ko je dobro postavljen streljal naravnost v Neuerja.

To se je izkazalo za drago, saj so bili nekaj trenutkov pozneje, ko je nekdanji igralec Arsenala Serge Gnabry po podaji Leona Goretzke pospremil Davida Raya, izenačeni.

Bayern je dobil priložnost za vodstvo deset minut pozneje, ko je William Saliba po nemškem prodoru zrušil Leroya Sanega. Harry Kane je, kot je to pogosto počel v barvah Tottenhama, stopil do žoge in jo zalučal v kot, pri tem pa Davida Rayo poslal v napačno smer.

Arsenal je bil daleč od svoje običajne forme, zlasti Sané je povzročal veliko težav Jakubu Kiwiorju, in se je na odmor odpravil z nalogo, da v drugem polčasu naredi vse, kar je v njegovi moči.

Poljski branilec ni odigral drugega polčasa 45 minut, ob odmoru ga je zamenjal Oleksandr Zinčenko.

Domačini so znova začeli z igro v ospredju, vendar niso našli načina, da bi prebili Bayern in preizkusili Neuerja. Na drugi strani so bavarski velikani še naprej grozili, saj je Gnabry streljal čez.

Mikel Arteta je napovedal spremembe, v igro pa sta vstopila Gabriel Jesus in Leandro Trossard.

Nekaj minut pozneje se je to obrestovalo, ko je Brazilec po spretni igri z nogami našel svojega soigralca, ki je pred razburljivimi zadnjimi 15 minutami izenačil Trossarda.

Obe strani sta si prizadevali za zmago, Kingsley Coman pa je v zadnjih sekundah tekme odbil žogo.

V peti minuti sodnikovega podaljška je Saka padel pod udarom Manuela Neuerja, a je sodnik zavrnil zahtevo po kazni, tako da sta se obe strani spraševali, kaj bi se lahko zgodilo do konca tekme.

Manchester City se z Real Madridom razšel s trilerjem 3:3

Za odvzem prve krvi sta bili potrebni le dve minuti. Bernardo Silva je s prostega strela ujel Andrija Lunina, ki je raje streljal kot prestopil in po 90 sekundah povedel svoje moštvo v vodstvo.

Nekaj minut pozneje bi lahko podvojili svoje vodstvo, Nogometni dresi za otroke ko je Erling Haaland poskrbel, da je bil njegov strel rešen, nato pa je obupana zadnja linija Real Madrida obranila strel Jacka Grealisha.

Real Madrid je s skoraj prvim poskusom na tekmi izenačil, ko je Eduardo Camavinga odbil strel Rubena Diasa, Stefan Ortega pa je ostal brez strela.

Devetdeset sekund pozneje so s šokantnim preobratom povedli. Rodrygo je stekel skozi obrambo Manchester Cityja, nato pa žogo potisnil mimo Ortege, ki se je v počasnem posnetku kotalila čez črto.

City je prevladoval na igrišču, vendar ni našel poti do izenačenja, Real Madrid pa je ostal velika grožnja v protinapadih, pri čemer je odsotnost Kyla Walkerja očitno ovirala aktualne prvake.

Dvakrat je bil Rodrygo blizu za domače, Brazilec je našel rokavice Ortege, nato pa se je dobro znašel v širokem kotu, medtem ko se je na drugi strani Erling Haaland s težavo vključil v igro.

Pep Guardiola je drugi polčas začel tam, kjer je končal prvi, in prevladoval nad žogo, ko je poskušal doseči izenačenje. Toda Real Madrid je imel priložnost, da poveča svoje vodstvo, ko je Jude Bellingham streljal po napaki Ortege. Nekaj minut pozneje je Vinicius po dobrem delu Rodryga s 14 metrov streljal čez.

Ko je City potreboval junaka, je nastopil Phil Foden. Anglež je žogo pobral tik pred kazenskim prostorom in s strelom v zgornji kot izbil Lunina, ki je ostal brez strela, ter izenačil rezultat.

Pritisk se je nadaljeval in City je prevzel vodstvo iz nenavadnega vira, otroški dres ronaldo ko je Joško Gvardiol izkoristil položaj Real Madrida in s strelom v skrajni kot ponovno obrnil rezultat na glavo.

Tekme še zdaleč ni bilo konec. Federico Valverde je z močnim volejem izenačil na globokem križu v polju Manchester Cityja in še enkrat izenačil ter dopolnil katalog presenetljivih golov, ki so bili na ogled v španski prestolnici.

Nobena stran ni mogla izenačiti, tako da se bosta ekipi naslednji teden vrnili v boj z neodločenim izidom.