Posted on Leave a comment

Alejandro Garnacho: račun X zvezdnika Manchester United “všečkal” objavo, v kateri je kritiziral Erika ten Haga

Uradni račun X Alejandra Garnacha je sprožil polemiko, Otroški Nogometni Dresi potem ko je “všečkal” objavo Marka Goldbridgea, ki je kritiziral menedžerja Manchester Uniteda Erika ten Haga.

Garnacho je bil v soboto zvečer zamenjan ob polčasu, ko so Rdeči hudiči na gostovanju pri Bournemouthu igrali neprepričljiv remi 2:2 v Premier ligi, ki ga je z dvema izenačujočima zadetkoma rešil kapetan Bruno Fernandes, obenem pa so Cherriesi v zadnjem hipu prejeli kazenski udarec zaradi udarca Willyja Kambwale na Ryana Christieja.

Po še enem neprepričljivem rezultatu in predstavi, ki bo le malo ohladila najnovejša ugibanja o prihodnosti Nizozemca na Old Traffordu pod novim solastnikom Sir Jimom Ratcliffom, je Ten Hag pojasnil, da je Garnacho v pripravah na tekmo lahko treniral le v petek, njegova zgodnja sprememba na stadionu Vitality pa je bila motivirana z željo po “popravilu” Unitedove desne strani po pretežno mučnem prvem polčasu.

“Popravili smo jo na desni strani, prevzeli smo večji nadzor nad igro in če bi bili bolj mirni in zbrani, bi lahko zmagali,” je na novinarski konferenci po tekmi dejal Ten Hag.

Dodal je: “Mislim, da smo morali popraviti na desni strani. Nismo igrali dobro, prostori so bili tam. V posesti smo morali tam pripeljati podajalca.

“Garnacho med tednom ni treniral. Šele včeraj. Mislili smo, da bi na to desno stran prinesli nekaj energije in nekaj več kakovosti, kakovosti v smislu sodelovanja in povezanosti.”
“Individualne napake … imamo igralce, ki lahko bolje igrajo z žogo,” je dejal. “Na desni strani se samo spoprijateljite z nasprotnikom. To je tvoja naloga, zapri ga. To je majhen del pri tem, gre za sodelovanje, vendar je glavni del disciplina.”

Nekateri so Ten Hagove komentarje razumeli kot subtilno kritiko Garnacha, Nogometni dresi kompleti ki je izgubil žogo v pripravah na uvodni gol Bournemoutha, ki ga je dosegel Dominic Solanke, voditelj The United Stand Goldbridge pa je tvitnil: “Ni dobro, da na tiskovni konferenci po tekmi pod avtobus vržeš 19-letnika, ki je v tej sezoni za tebe dejansko opravljal delo. Toda po drugi strani se očitno boji, da bi vznemiril večje zaslužkarje.”

Goldbridge je pozneje dodal: “Garnacho je bil v tej sezoni eden naših najboljših igralcev. Prvi polčas je bil slab, vendar je to, da ga je ob polčasu odstranil in ga imel za problem, šala. Mnogi so iz tedna v teden delali veliko slabše in so še vedno na igrišču.”

Garnachov uradni račun z modro kljukico X je nato na platformi sprožil polemiko, saj je “všečkal” oba navedena Goldbridgeova tvita, prvega pa je “všečkal” tudi račun Garnachovega brata Roberta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja