Posted on Leave a comment

Barcelona premaga Brann in si zagotovi polfinale Lige prvakinj proti Chelseaju

V vznemirljivi tekmi v četrtek je Barcelona izšla kot zmagovalka proti Brannu, Nogometni Dresi si zagotovila šesti zaporedni nastop v polfinalu Lige prvakinj. Odlična predstava Aitane Bonmatí je Barcelono popeljala do zmage s 3-1, kar je postavilo oder za napet obračun proti Chelseaju v naslednjem krogu.

Zmagovito ekipi je zadelka španska nosilka zlate žoge, Bonmatí, s čudovitim ukrivljenim strelom v 24. minuti. Fridolina Rolfo je razširila vodstvo Barcelone s strelom od blizu v drugem polčasu. Kljub prizadevanjem Branna je branilec Tomine Svendheim uspel zmanjšati zaostanek dvajset minut pred koncem. Vendar je pozni gol Patrija Guijarra, podan s strani Bonmatíja, potrdil zmago Barcelone.

Barcelona, branilec naslova, je svoje mesto v polfinalu zagotovila z agregatom 5-2 proti Brannu, potem ko je v prvem krogu zmagala s 2-1 v Norveški. Medtem je Chelsea svoje mesto v naslednjem krogu zagotovil po remiju 1-1 proti Ajaxu, napredoval pa je z agregatom 4-1.

Naslednji polfinale med Barcelono in Chelseajem obljublja napet obračun, pri čemer Barcelona cilja na ponovitev prejšnjega uspeha v tekmovanju. Bonmatí je izrazil navdušenje ekipe za ponovni obračun, poudaril je intenzivno rivalstvo in motivacijo, ki jo prinaša.

V drugi četrtfinalni tekmi je Paris Saint-Germain zagotovil vsefrancoski polfinale proti Lyonu z zmago 3-0 proti Häckenu. Lyon, rekordni 13-kratni polfinalist, real madrid dres je napredoval po zmagi 4-1 proti Benfici, kar postavlja oder za napet obračun med francoskimi velikani.

Polfinale, načrtovano za 20. in 21. april ter 27. in 28. april, zagotavlja intenzivne boje, saj preostale ekipe tekmujejo za zaželeno mesto v finalu Lige prvakinj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja