Posted on Leave a comment

Kylian Mbappé in Real Madrid so podpisom, najbolj ključen dejavnik pa je bila njegova mati, ki je preprečila.

Francoska zvezda Kylian Mbappé podpis s Real Madridom nikoli ni bil preprosto delo. Tottenham Hotspur dresi Za Real Madrid in Paris Saint-Germain je enako pomembno, saj odločitev ni odvisna le od kluba ali igralca. Pred dvema letoma ni bilo drugače in tudi dve leti kasneje ne bo drugače. Po vseh informacijah zdi se, da je verjetnost, da bo Mbappé to poletje podpisal s Real Madridom, večja, saj je manj ovir. Ključno vprašanje pa je lahko še vedno, ali bo Mbappé ostal v Parizu, saj ga lahko pri tem ovira njegova mati.

Kylian Mbappé je pred dvema letoma že želel prestopiti v Real Madrid. Takrat je Romano potrdil, da je Mbappé že sklenil dogovor s Real Madridom, vendar je nato Mbappé izginil iz javnosti, saj odločitev ni več bila v njegovih rokah, ampak je njegova družina prevzela vlogo zastopnika, kar je povzročilo več ovir za Real Madrid, vendar pa je Parizu ponudilo več prilagodljivih pogojev.

Za klub Paris Saint-Germain je vse, kar lahko rešijo z denarjem, sprejemljivo. Razen nekaj pritiskov je glavna skrb Mbappéjeve matere denar. Morda nekateri navijači menijo, da so pritiski, povezani s svetovnim prvenstvom v Katarju, razlog, zakaj Mbappé ni mogel prestopiti v Real Madrid, vendar so ti vidiki manj pomembni. Ker je plača in podpisnina, ki ju ponuja PSG, prepričala Mbappéjevo mamo, da je to najbolj donosna možnost.

PSG je večkrat uspel doseči podaljšanje pogodbe z Mbappéjem, predvsem zaradi različnih pritiskov, vendar to ni glavni razlog, saj je Mbappéjeva mati bolj zainteresirana za plačo. Kljub temu, da bi Mbappé ostal ravnodušen tudi ob letnem zaslužku v višini milijarde evrov, njegova družina ne more ostati brez skrbi. Tako visoka letna plača je na koncu neizogibno prepričala Mbappéjevo družino. V bistvu, če bi Real Madrid in PSG ponudila enako plačo, bi bilo prestopanje Mbappéja v Real Madrid nedvomno neizogibno.

Dve leti kasneje je bilo za Mbappéjevo mater logično, da se pridruži Real Madridu, da bi sinu zagotovila boljšo poklicno pot. PSG je po svetovnem prvenstvu v Katarju začel razmišljati o tem, da bi Mbappéja obdržal, vendar jim to ni povsem v interesu. Ko je Mbappé zavrnil zvestobo, je bilo jasno, da bi PSG moral sprejeti, da bi nadaljevanje te poti morda privedlo do negativnih posledic.

Na strani Pariza ni več podpore iz različnih strani, zato so postali bolj ravnodušni glede Mbappéjevega odhoda ali ostanka. Kljub temu PSG še vedno upa na rešitev, v kateri se Mbappé ne bi odločil za odhod, in to zaradi obljube, da se njegova fiksna letna plača ne bo spremenila. To je edini privlačni dejavnik za Mbappéja in izjemno učinkovit. Razlog za to je, da bi Mbappéjeva mati ob soočenju z tako visoko letno plačo verjetno premislila. Ona bi postala edina ovira za Mbappéjev prestop v Real Madrid.

Nedavno so se pojavile govorice, da je Real Madrid ponudil le 25 milijonov evrov letne plače, kar je enako kot prej, vendar bi bil dohodek iz uporabe slike višji. Vendar pa glede na trikrat višjo letno plačo, ki jo ponuja PSG, je malo verjetno, da bi se Mbappéjeva družina strinjala. Zato se je pojavila novica, da Mbappé zahteva 70 milijonov evrov letne plače.

Trenutno je očitno, da Kylian Mbappé zelo želi prestopiti v Real Madrid, saj gre za zadnjo priložnost. PSG mu je ponudil 5-letno pogodbo, kar pomeni, da bi moral v primeru, da je ne sprejme, še 5 let ostati v Parizu, po tem času pa bi bilo očitno nemogoče prestopiti v Real Madrid. Vendar Mbappéjeva mati noče zamuditi visoke plače, ki jo ponuja PSG. Zato bi povišanje plače s strani Real Madrida bilo zelo smiselno in utemeljeno.

Po poročanju španskega medija Marca, ko govorijo o trenutni situaciji Kyliana Mbappéja, dresi za otroke je jasno, da Real Madrid ni lahko skleniti prestopa s igralcem, saj imajo pri tem nasprotnika, in to je Mbappéjeva mati, Fayza Lamari. Ona je težaven sogovornik, zelo direkten in odločen, tudi če bi se Mbappé strinjal s kompromisom, ima svoje lastne zahteve.

Trenutna situacija je verjetno taka, da bi Real Madrid že uradno objavil prestop Kyliana Mbappéja, če ne bi bilo oviranja s strani njegove matere. Mbappé bi lahko bil pripravljen na kakršen koli kompromis, saj je zdaj bolj kot kdaj koli prej željan prestopa v Real Madrid, medtem ko njegova mati prav tako želi, da se Mbappé pridruži Real Madridu, vendar ne želi izgubiti visoke plače, ki jo ponuja PSG.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja