Posted on Leave a comment

Man Utd se pogovarja s šefom Wolvesov Garyjem O’Neilom o vlogi trenerja

Anglež je navdušil v dveh obdobjih pri AFC Bournemouthu in Wolvesu.Nogometni dresi za otroke O’Neil je v prejšnji sezoni stabiliziral ekipo Bournemoutha, ki je imela težave, in jo popeljal stran od izpada. Vendar so mu vrnili z odpustitvijo in imenovanjem Andonija Iraole.O’Neil se je Wolvesu pridružil nekaj dni pred začetkom tekoče sezone, vendar je klub kljub komajda opravljenim predsezonskim pripravam uvrstil v zgornjo polovico razpredelnice Premier League.

Njegovi impresivni rezultati v vlogi trenerja Wolvesa so ga uvrstili na radar Uniteda, saj rdeči vragi iščejo zamenjavo za menedžerja Erika ten Haga.Sir Jim Ratcliffe, ki je kupil 27-odstotni delež v Unitedu, po ponesrečeni sezoni ni podprl Ten Haga, nekdanji šef Ajaxa pa naj bi poleti odšel.Ratcliffe in njegov INEOS želita, da bi se O’Neil pridružil potencialnim zamenjavam Ten Haga, kot sta Thomas Frank (Brentford), (Anglija) in Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion). United se je pogovarjal z njim, da bi izvedel, kakšni so njegovi načrti.

United bo moral plačati odškodnino za O’Neila, Al-Nassr dresi z lastnim imenom če ga bo uspel prepričati, da prevzame delo, saj je z Wolvesi podpisal triletno pogodbo.Svojo kariero je začel pri Liverpoolu, kjer ga je za delo najel nekdanji športni direktor, zdaj pa direktor nogometne skupine Fenway Sports Group (FSG) Michael Edwards. V zgodnjih 2000-ih letih sta skupaj delala v Portsmouthu.Ni jasno, ali bo nekdanji srednji napadalec West Ham Uniteda izbral vlogo pomočnika na Old Traffordu, vendar bi lahko izkoristil priložnost, če bi to pomenilo, da bo v prihodnosti dobil stalno službo.

Dodaj odgovor